שעות קבלת קהל ומענה לטלפונים

ימים א', ב', ד', ה' – בין השעות 08:30-13:30, 16:00-18:30
ימי ג' – בין השעות 08:30-13:30
ימי ו' – המשרד סגור
מספר טלפון: 08-8679494
פקס: 08-8679985
דוא"ל: office@a-twizer.com
כתובת: שד' הרצל 1 (בית יוניטרייד), קומה ד', משרד 717, אשדוד

מדיניות פרטיות

דמי הבראה

הזכות לקבלת דמי הבראה קבועה בצו הרחבה, הקובע כי עובד שהשלים שנת עבודה אחת לפחות במקום העבודה זכאי לדמי הבראה בהתאם לוותק שצבר במקום העבודה.

בעבר, התשלום נועד לצורך שהייה שלך העובד בבית הבראה או בנופש. אולם, כיום הדבר אינו מהווה תנאי לתשלום זכות זו.

ככלל, כל עובד לאחר השלמת שנת עבודתו הראשונה אצל אותו מעסיק, זכאי לתשלום דמי הבראה רטרואקטיבית החל מיום עבודתו הראשון. אולם, ישנם מקרים מסוימים שבהם גם עובד שפוטר בטרם השלמת שנת עבודה ראשונה יהיה זכאי לדמי הבראה.

דמי ההבראה מחושבים לפי הוותק של העובד אצל אותו המעסיק. כך, עובד המועסק בהיקף של משרה מלאה (42 שעות שבועיות נכון לחודש 2/23) בשנה הראשונה יהיה זכאי ל-5 ימי הבראה, בשנה השניה והשלישית ל-6 ימי הבראה, שנה רביעית עד עשירית  ל-7 ימי הבראה וכך הלאה.

לעובד המועסק במשרה חלקית ו/או על בסיס שעתי ו/או יומי דמי ההבראה ישולמו באופן יחסי להיקף משרתם.

גובה דמי ההבראה משתנה מידי כמה שנים, אולם משנת 2014 ועד היום (2/23) ערך יום הבראה במגזר הפרטי עומד על 378 ₪ ואילו במגזר הציבורי על 432 ₪.

דמי ההבראה משולמים לרוב בתשלום שנתי יחיד כתוספת לאחת המשכורות, כנהוג במקום העבודה. אולם, העובד והמעסיק יכולים להסכים גם על תשלום חודשי או על מימון נופש במקום תשלום דמי הבראה, בכפוף לתנאים שנקבעו לכך בפסיקה.

במידה והמעסיק לא שילם לעובד את דמי ההבראה, באפשרותו של העובד לתבוע את תשלום דמי ההבראה עבור 7 שנים האחרונות, שאם לא כן התביעה עשויה להתיישן.

בכל שאלה הנוגע לזכאות לדמי הבראה, בין אם מדובר בעובד שרוצה לברר על זכאותו או במעסיק המעוניין לדעת האם וכמה עליו לשלם לעובד כזה או אחר, מומלץ להתייעץ עם עורך דין המומחה בתחום דיני העבודה.

משרדנו מספק ייעוץ וליווי משפטי בנושאי דיני עבודה, הן לעובדים והן למעסיקים מזה למעלה מ-25 שנים, לרבות בייצוג בפני ערכאות משפטיות. לקבלת מידע וקביעת פגישת ייעוץ פנו אל משרד עורכי הדין אבי טויזר ושות' בטלפון 08-8679494.

 

    

צרו קשר

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן